2021.08.02.

Ezzel játszunk augusztusban

Jön az Assassin?s Creed Valhalla nagy kiegészítője, az Aliens: Fireteam Elite, a Glitchpunk és a Psychonauts 2 is.
 

Augusztusban is elég erős hónap elé nézünk, ami a videojátékos megjelenéseket illeti. Bár mennyiségre az igazán komoly címek rendszerint inkább a szeptember-november közötti időszakban szoktak megnőni, már a következő hetekben is számíthatunk néhány nagyon ígéretes játékra.
 


A sort augusztus 11-én a Glitchpunk nyitja, amely egy felülnézetes cyberpunk akció-kalandjáték lesz. A fejlesztőket nem titkoltan a GTA 2 ihlette, de játékukat inkább a manapság divatos jövőbeli cyberpunk világba helyezték. A főhős egy meghibásodott android lesz, akivel autókat vezethetünk, lövöldözhetünk és lopakodhatunk is. A játék kizárólag PC-re fog megjelenni.
 


Egy nappal később, augusztus 12-én jön az Assassin?s Creed Valhalla eddigi legnagyobb kiegészítője, a Siege of Paris. Ebben Franciaország nyugati részén szállhatunk partra, hogy a vikingek legnagyobb hadjáratában vegyünk részt: a cél bevenni Párizst.
 


A Twelve Minutes egy felülnézetes kalandjáték lesz, amely ugyanabban a szobában fog játszódni. A játékmenet érdekessége, hogy mindig ugyanazt a napot élhetjük át újra és újra, nekünk pedig egy gyilkossági ügyet kell megoldanunk. A játékban igazi hollywoodi hírességek is szerepelnek, mint Willem Dafoe vagy James McAvoy. A játék augusztus 19-én PC-re, Xbox One-ra és Xbox Series X-re fog megjelenni.
 


A hónap egyik legnagyobb címének az Aliens: Fireteam Elite tűnik. Bár az eddig látottak alapján a sci-fi lövölde leginkább egy átskinezett Left 4 Deadre emlékeztet, ha jó a kivitelezés, nagy siker lehet még belőle. A játékban az idegenek mindenféle változatát kell majd visszaverni egy háromfős tengerészgyalogos csapattal. Premier augusztus 24-én PC-n, PS4-en, PS5-ön, X1-en és XSX-en.
 


Viszont kétségtelenül a legrégebben várt játék a hónapban az a Psychonauts 2 lesz, amely már 2012-ben is készült. A platformerben egy fura kis figurával kell egy nagy összeesküvést leleplezni, mindezt mókás megvalósításban. Az első rész sok-sok éve nagyon nagy siker volt, most itt a lehetőség ennek megismétlésére. Premier augusztus 25-én PC-n, PS4-en, X1-en és XSX-en.