2021.07.23.

Felújítják a Dead Space-t

A 2008-as horror sci-fi szerepjáték teljesen megújul és kibővül.


Még 2008-ban jelent meg az az óta már meg is szűnt Visceral Games horror sci-fi akció-szerepjátéka, a Dead Space. A játék hatalmas sikert aratott, így a kiadó Electronic Arts két folytatást is finanszírozott hozzá. A második rész még az első nyomdokain haladt tovább, de a harmadik már eléggé eltávolodott az eredeti koncepciótól, nem is volt akkora sikere.

 

Az EA most bejelentette, hogy az EA Motive stúdiójában újra elővették a franchise-t. Egyelőre nem a régóta várt negyedik részről van szó, hanem a sorozat első részéről. Ez kap ugyanis egy vadonatúj remake-et, amely azt jelenti, hogy nem csak itt-ott csiszolnak az immár tizenhárom éves látványvilágon és irányításon, hanem teljesen a semmiből teremtik újra a játékot.
 


Az új Dead Space a mai elvárásoknak megfelelő grafikával kecsegtet, a játékmenetet alaposan átdolgozzák, hogy az is kellően modern legyen. Ami viszont még fontosabb, hogy a sztorit is kibővítik, elmélyítik. Az események az USG Ishimura bányász űrhajón játszódnak, ahol a legénységet idegen kór támadta meg, ettől pedig mutáns szörnyekké váltak. A játékosok Isaacet, egy a hajóra frissen érkezett mérnököt irányíthatnak. Mivel ő nem katona, csak a munkájához használt különleges eszközöket használhatja védekezésre. Így kell kideríteni, hogy mi történt a legénységgel.

 

A Dead Space remake-je PC mellett már csak az új generációs konzolokra, vagyis PlayStation 5-re és Xbox Series X-re készül. Azt egyelőre a fejlesztők nem fedték fel, hogy a premierre mikor kerülhet sor.