2023.07.17.

Felújítják a Strongholdot

A franchise legelső része 2001-ben jelent meg, most teljesen megújulva tér vissza.
 

A XXI. század egyik legérdekesebb valósidejű stratégiáját készítette el 2001-ben a Firefly Studios. A Stronghold a szokásos bázisépítő és seregtoborzó játékmenetet kiegészítette moduláros erődépítő elemekkel, ami máig egyedivé teszi az egész franchise-t. Az évek során számtalan epizód és remaster készült, most viszont a stúdió visszatér a gyökerekhez.

 

Újra elkészítik a legelső játékot Stronghold: Definitive Edition címmel. Ezzel kapcsolatban a készítők elárulták, hogy olyan játékot szeretnének, amely egyszerre újszerű és hű az eredetihez. Ez eléggé meg is látszik az első előzetesen, amely alapján egyelőre csak egy sima grafikai újításnak ígérkezik a játék.
 


Szerencsére az is kiderült, hogy tartalom terén lesznek komolyabb előrelépések is. Egyfelől ugyan megmarad az eredeti kampány és küldetések, de kapunk mellé egy vadonatúj sztorit is. Ez saját kampányt kap 14 vadonatúj küldetéssel. Ezen kívül jön egy 10 küldetésből álló Castle Trail játékmód is, ahol vagy megvédeni vagy ostrom alá venni kell erődöket.

 

A Stronghold: Definitive Edition kizárólag PC-re készül. A fejlesztés eléggé előrehaladott állapotban van, ezért már nem is kell nagyon sokat várni a játékra. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor idén ősszel, november 7-én debütálhat majd.