2015.07.06.

Fuji FinePix XP80 - Irány a víz alá!

Ha nyár, akkor nyaralás, ha nyaralás, akkor fotózás, akár a víz alatt is a Fuji idei strandkompatibilis fényképezőjével.

Bírja a gyűrődést
 

Nemcsak a vizet, de más mostoha környezetet is gond nélkül kibírja a Fuji FinePix XP80, amely a japán gyártó idei felhozatalának tagja. A 15 méteres mélységig vízálló fényképezőgép a 1,75 méteres esést és -10 fokos hideget is remekül viseli. Ez persze önmagában nem lenne elég, de szerencsére egy 16,4 Megapixeles BSI CMOS szenzort is rejt a strapabíró váz. Az optika rejtett módon került kialakításra, de így is nagy látószöggel és 5x-ös zoom átfogással, valamint képstabilizátorral is rendelkezik.

 

Vezeték nélküli képességek
 
Ahogyan a legtöbb kompakt fényképezőgép, úgy a FinePix XP80 is rendelkezik videorögzítési lehetőséggel, ráadásul Full HD felbontásban. Érdekesség, hogy egy opcionálisan megvásárolható tartóval, akár egy akciókamera szerepét is képes betölteni. A trendeknek megfelelően WiFi kapcsolattal is rendelkezik, így távvezérlőként egy okostelefon, vagy egy tablet is használható. A HDR képek készítése mellett 11 különböző képeffektus is beállítható, sorozat módban pedig maximális felbontásban másodpercenként 10 kép készíthető.
Fuji FinePix XP80 remek társ lehet bármilyen jellegű nyaralás során. 

 
Fuji FinePix XP80 - Irány a víz alá!