2021.06.03.

Gamer asztal a Cougartól

Ma már nem elég, ha csak a számítógép és a perifériák világítanak.
 

Ha gamer, akkor LED-ek és RGB-világítás. E fogalmak ma már kéz a kézben járnak, aki valamire való gamer holmit tervez piacra dobni, annak egyszerűen muszáj valamilyen világítással is feldobnia a designt. Igaz ez a hardverekre, a ventilátorokra, az egereknél és billentyűzeteknél egyenesen alapkövetelmény, de immár a gamer asztaloknál is fel-felüti a fejét.

 

A Cougar is ezt a vonalat követte, amikor megtervezték legújabb, kifejezetten játékosoknak szánt számítógépasztalukat. Ma már ez is egy külön iparággá kezd fejlődni, hiszen míg a gamer székek már sok-sok éve jelen vannak az életünkben, ma már a gamer asztalok is igyekeznek felzárkózni.
 


A Cougar újdonsága a Mars Pro 150 nevet kapta és első pillantásra lerí róla, hogy ez bizony tényleg a játékosok álmait hivatott valóra váltani. Az asztal két szélén ugyanis két vastag RGB-LED csík fut végig, amiket egy picit megdöntöttek és megemeltek, hogy még tovább csiszolják a látványt.

 

Ami a használhatóságot illeti, a Mars Pro 150 egy port-HUB-bal is rendelkezik, ezen USB 3.1 és USB-C csatlakozókat, egy monitorcsatlakozót és jack aljzatokat is találunk. Az asztal magassága 75-85 cm között három lépcsőben, 5 centinként változtatható. Mindezért viszont elég mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, bár az is igaz, hogy egy komolyabb íróasztal vagy számítógépasztal is százezres nagyságrendnél mozog.