2023.07.20.

Gamer egeret villantott a Gigabyte

Az Aorus M6 kifejezetten pofás egér lett, amely alacsony tömegével is hódíthat.
 

A Gigabyte mostanában kicsit a háttérbe vonult, de most egy előrukkolt egy izgalmas újdonsággal. Bár a gyártó elsősorban a hardverpiacon van jelen erősen, a perifériák világában is képviseli magát. Ide hozta el a kifejezetten játékosoknak szánt Auros M6 vezeték nélküli gamer egerét.

 

Az Aorus M6 szimmetrikus kialakítást kapott, így elvileg jobb és balkezesek számára is ideális választás lehet. A tervezéskor nem estek át a ló túloldalára, visszafogottan pofás házba pakolták a szenzort és kapcsolókat. A ház designja már nem szimmetrikus, kissé elfordítva olvasható rajta az Aouros felirat, hátul pedig ott virít az Aorus-logó is.
 


A házban egy PixArt PMW 3395 szenzor felelős a mozgások lekövetéséért. Ennek érzékenysége 50-től 26 000 cpi-ig skálázható több lépcsőben 650 ips és 50g-s gyorsulás mellett. A görgő mögé helyezett dedikált billentyűvel válthatunk a felbontások között. A két fő klikk alatt 50 millió kattintásra hitelesített Omron kapcsolók lapulnak.

 

Az egér 2,4GHz-en kommunikál, a beépített akkumulátor pedig 74 órás játékidőt garantál egy töltéssel. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Gigabyte pontosan mikor és milyen árcédulával küldi majd versenybe az Aouros M6-ot.