2023.02.14.

Hamarabb jön a Dead Island 2

Április vége helyett április közepén indul a zombi-apokalipszis.
 

2014 óta várják a rajongók, hogy a Dead Island 2 végre megjelenjen. A játékot eredetileg még a Yager stúdió kezdte fejleszteni, de a Deep Silver később összerúgta velük a port és elvette tőlük a projektet. Így került előbb a Sumo Digital, végül pedig a Dambuster Studios csapatához. Utóbbiak végül úgy néz ki, tényleg tető alá hozzák a játékot.

 

A Dead Island 2-ben az első résszel ellentétben nem egy szigeten, hanem a kontinensen, annak a nyugati partján nézünk szembe az élőholtak seregeivel. A játékmenet ugyanakkor alapjaiban nem változik, hiszen a lényeg most is a lootolás lesz, majd a talált holmikból minél erősebb fegyvereket és felszereléseket barkácsolni. A harcok pedig pörgősek és látványosak lesznek, többnyire közelharci fegyverekkel vívva.
 


A játékot tavaly nyáron lényegében újra bejelentették, ekkor kapott egy vadonatúj előzetest és némi gameplay-bemutatót is. Azóta kiderült, hogy az akkor februárra datált premierből persze semmi sem lesz, illetve az is, hogy a klasszikus fejlődési rendszert kártyás megoldással váltják fel.

 

A Dead Island 2 a tervek szerint április 28-án jelent volna meg PC-re, PlayStation 5-re és PlayStation 4-re, valamint Xbox Series X-re és Xbox One-ra. Viszont tegnapra kiderült, hogy a stúdió egy picit változtatott a dátumon, ám ezúttal nem elhalasztotta, hanem előrébb hozta. A játék aranylemezre került és a megjelenésére április 21-én kerül majd sor.