2023.07.19.

Haptikus ruhában is játszhatjuk az Assassin's Creed Mirage-t

A különleges öltözet a játékon belüli interakciókat imitálja le.
 

Különleges kiegészítő készül az ősszel érkező Assassin's Creed Mirage-hoz. A Ubisoft szorosan együttműködik az Owo stúdió csapatával, akik a Haptic Gaming System nevű terméküket igazítják a játékhoz, amely így egészen egyedi élményt kínálhat majd.

 

Egy felsőruházatról van szó, amelynek feladata, hogy leszimulálja, imitálja a játékban szereplő karaktert testét érő interakciókat. Az ígéretek szerint az érintéseket, ütéseket, de még a kardszúrásokat is érezni fogják a játékosok. A ruha alapmodellje is tíz különféle fizikai hatást képes imitálni, de a Mirage-hoz készülő változatban ennél is több lesz.
 


A ruhában rengeteg apró elektróda lapul, ezek adnak impulzusokat a test különböző területein. A parancsokat egy külső egység adja a ruhának vezeték nélkül. Ezt az egységet kell majd a PC-re vagy konzolra csatlakoztatni.

 

Az Owo egyelőre sem az új ruha árát, sem a megjelenési dátumot nem árulta el. Mivel a játék maga október 12-én érkezik, jó eséllyel a ruha is ekkoriban debütálhat. Az ígéretek szerint tökéletesen fog működni PC-n, PlayStation 5-ön és Xbox Series X-en is.