2021.05.26.

Hordozható játékkonzollá változott a Microsoft Surface Duo

A legutóbbi frissítéssel elérhetővé vált az Xbox Cloud Gaming támogatása, ezzel egyszerre az alsó képernyőn egy virtuális Xbox kontroller kapott helyet.
 

A Microsoft új frissítést adott ki a tavaly megjelent Surface Duo okostelefonjához. A két képernyővel rendelkező, összecsukható készülék eddig nem váltotta meg a világot, ráadásul minőségbeli problémák is akadtak vele. A Microsoft mégsem mondott le róla, inkább tovább bővítik a funkciók listáját.

 

A készülék a napokban kapott új frissítést, amely kifejezetten a játékosokat célozza. Ezzel ugyanis elérhetővé vált az Xbox Cloud Gaming támogatás, vagyis a készüléken lehet játszani bizonyos Xbox játékokkal is. Ami viszont ennél sokkal érdekesebb, az a virtuális Xbox kontroller.
 


Ez a készülék fektetett állapotban alsó képernyőjén kap helyet. Lényege, hogy az Xbox kontroller fontosabb billentyűit imitálja, így játék közben nincs szükség külső játékvezérlőt csatlakoztatni. Hogy mennyire kényelmes a használata, az jó kérdés, de annyiból mindenképp előnyös lehet, hogy a kezelőszervek nem zavarnak bele a játék képébe.

 

Az újítást jelenleg már ötvennél is több játék támogatja, köztük a Sea of Thievesszel, a GTA V-tel vagy a Gears 5-tel. Azt nehéz lenne megjósolni, hogy mindez megmentheti-e a készüléket, de a kezdeményezés azért üdvözlendő.