2024.10.08.

Idén már nem jön a The Alters

A 11 Bit Studios ígéretes túlélőjátékát 2025-re halasztották.
 

A 11 Bit Studios eddig kivétel nélkül csak remek játékokat tett le az asztalra. Ezért nem kell kételkednünk abban sem, hogy a The Alters végül rosszul fog sikerülni. A stúdió azonban most extra időt adott magának ahhoz, hogy az utolsó simításokat is elvégezze a játékán.

 

A The Alters egy bázismenedzselős túlélőjáték lesz, amely egy távoli, idegen bolygón játszódik. A főhős, Jan Dolski egy egyszerű mérnök, aki egy expedíció tagjaként érkezik a bolygóra, ám űrhajójuk balesetet szenved és rajta kívül mindenki más meghal. Miután Jan megtalálja a felszínen a korábban odaküldött bázist, rájön, hogy egyedül nincs esélye azt üzemeltetni, ezért klónozza saját magát.
 


Mindegyik klón Jan életének egy korábbi döntését szimbolizálja, így mindegyikük ugyanolyan, mégis teljesen más. Más képességekkel, tudással és személyiséggel rendelkeznek, ezt kihasználva kell őket a különböző feladatokra beosztanunk, de közben figyelni is kell, hogy mindannyian elégedettek legyenek. Így kell majd menedzselnünk a bázist és közben valahogy megmenteni Jan életét.

 

A The Alters az eredeti tervek szerint idén novemberben debütált volna. Ám a fejlesztőknek több időre van szüksége, hogy elérjék minden kitűzött céljukat, így a premiert végül 2025 első negyedévére halasztották. Pontos dátum még nincs, a játék PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X-re készül.