2023.07.27.

Ilyen játék lesz a Classified: France '44

Körökre osztott taktikai-stratégia a második világháborúból.
 

A második világháború sosem fog kimenni a divatból a játékfejlesztőknél, mindig lesz egy sztori vagy korszak, amiből játékot lehet faragni. Most a Team17 kiadó gondolta úgy, hogy lát fantáziát az Absolutely Games újdonságában, a Classified: France '44-ban, amely új gameplay-bemutatót kapott.

 

Egy körökre osztott taktikai-stratégiai játékról van szó, amely a normandiai partraszállás előtti hetekben játszódik. Egy csapat szövetséges kommandóst dobnak le a megszállt francia területekre, hogy készítsék elő a terepet az inváziós seregek számára. Ez tehát egy fedett küldetés, amelyet a katonák a helyi francia ellenállókkal közösen hajtanak végre.
 


A játékmenet a klasszikus XCOM-jelleget követi, vagyis a karaktereinket akciópontokért tudjuk mozgatni és támadásra bírni. Minden karakter egyedi képességekkel bír és fejleszthető lesz, a fejlesztők pedig azt ígérik, hogy az MI valódi harctéri taktikákat fog követni ellenünk.

 

A Classified: France '44 PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X-re készül, de egyelőre csak annyit tudni, hogy valamikor idén ősszel jelenhet meg.