2022.01.28.

Ilyen lesz a felújított Life is Strange

Napokon belül megjelenik a kalandjáték remasterelt kiadása, amely új előzetest kapott.
 

A Dontnod stúdió 2015-ben indította útjára a Life is Strange kalandjáték-sorozatot, amelynek mindegyik epizódjában egy különleges képességekkel rendelkező szereplő történetét ismerhettük meg. A játékok tele voltak fordulatokkal, tragédiával és drámával, de mindegyiknek volt valamilyen mondanivalója is. Az első rész már hét éves, ideje volt felújítani, így született meg a Life is Strange Remastered Collection.

 

Ahogy a cím is utal rá, ebben nem csak az első játék öt epizódja kap helyet, hanem az annak előzményeit elmesélő és eredetileg a Deck Nine Studiosnál készült Life is Strange: Before the Stormot is magába foglalja. Ahogy minden jó remasterelt kiadás, ez is megszépült grafikát kínál, amit a legújabb előzetes elég jól prezentál.
 


A Life is Strange főhőse Max, a tinilány, aki egy nap ráébred, hogy hatalma van az idő felett. Vissza tudja pörgetni azt és ezzel változtatni a múlton. Csakhogy egy ilyen tette olyan láncreakciókat válthat ki, amely az egész világot veszélybe sodorja. A Before the Storm pedig Max gyerekkori barátja, Chloe történetét meséli el és többet megtudhatunk a titokzatosan eltűnt Rachelről is.

 

A Life is Strange Remastered Collectionben átdolgozzák a környezetet, a karkaterek pedig részletesebb modelleket és jobban kidolgozott animációkat kapnak. De a tervek szerint néhány rejtvény is megváltozik majd. A gyűjtemény PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra, valamint Stadiára február 1-én érkezik meg. A visszafelé kompatibilitás jegyében persze PlayStation 5-ön és Xbox Series X-en is futni fog. A Nintendo Switch változat később várható.