2022.07.28.

Ilyen lesz a PSVR2 belseje

A Sony felfedte, mit látunk majd, ha felvesszük a VR-headsetet.
 

A Sony apránként csepegteti az információkat az évek óta készülő PlayStation VR2-ről. Előbb az új Sense kontrollereket mutatták be, majd magát a headsetet. Most pedig arról érkeztek hírek, hogy mi mindent fogunk látni, ha felhúzzuk a fejünkre.

 

A PSVR2 külső kamerákat is használni fog, amit többek közt arra is használhatunk, hogy ?átlássunk? a headseten. Ezt a headset funkciógombjával azonnal megtehetjük, de egy külön beállítási panelen is lesz rá lehetőségünk. Ilyenkor a külső kamera képét látjuk magunk előtt, vagyis lényegében azt, amit egyébként is látnánk. Megkereshetjük a kontrollert például.
 


A kamerák segítségével a környezetünket is felmérhetjük, illetve behatárolhatjuk a játékterünk határait. Erre a Sense kontrollert használjuk majd fel, a rendszer pedig elmenti az adott helyiség játékterét. Ha játék közben túl közel megyünk a határhoz, a rendszer jelezni fog.

 

A PSVR2 két módban is használható lesz. A VR-módban 360-fokban vetíti elénk a képet, ahogy az megszokott. Viszont lesz egy Cinematic mód is, ami hagyományos játékokhoz vagy médiatartalmak megtekintéséhez lesz használható. Ilyenkor 1920*1080 pixeles felbontásban kapjuk a képet, mintha mozivásznat néznénk.