2023.02.27.

Ilyen lesz a Resident Evil 4 remake-je

Új előzetesen mutatta meg magát a márciusban érkező játék.
 

A Capcom évek óta két szálon viszi a Resident Evil franchise-t. Egyfelől készített hozzá teljes értékű, de az elődöktől gyökeresen eltérő hetedik és nyolcadik részt. Emellett elkezdték szisztematikusan felújítani a széria első epizódjait. Ez utóbbi folyamat részeként érkezik nagyjából egy hónap múlva a Resident Evil 4 Remake.

 

Ehhez érkezett a napokban új előzetes. Ebben Leon S. Kennedyt láthatjuk akció közben, aki azt a feladatot kapja, hogy utazzon el Spanyolországba, ott pedig egy sötét szektától mentse meg az elnök lányát. A szektáról azonban hamar kiderül, hogy egy parazita irányítja a tagokat, amely képes őket mutáns szörnyekké változtatni.
 


A trailerben Leon mellett feltűnik Ashley, az elnök lánya is, valamint Luis Sera és az ügyeletes gonosz, Jack Krauser is. A video alapján a látványvilág itt is alaposan megszépül az eredetihez képest, de a játékmenet is kap számos olyan fejlesztést, amely révén gördülékenyebbé válik az irányítás.

 

A Resident Evil 4 Remake PC-re, PlayStation 5-re és PlayStation 4-re, illetve Xbox Series X-re és Xbox One-ra készül el. A megjelenésre szűk egy hónap múlva, március 24-én kerülhet sor.