2022.05.31.

Ilyen lesz a The Callisto Protocol

Új képeken a Dead Space szellemi örökösének szörnyei.
 

A Dead Space minden idők egyik legjobb sci-fi túlélőhorrorja volt, amely aztán további két epizódot is megért, most pedig az első remake-jére várnak a rajongók. Viszont az eredeti fejlesztőgárdából alapított Striking Distance stúdió is dolgozik egy játékon, amely nem titkoltan a Dead Space szellemi örököse lesz. Ez a The Callisto Protocol, amely most új képeken mutatta meg magát.

A játék érdekessége, hogy szerződéses okok miatt valójában hivatalosan nem is a Dead Space-hez, hanem a PUBG-hez van köze, mivel a stúdiót ilyen játékok fejlesztésére alapították. A sztori viszont pár száz évvel a jelenünk után játszódik a Jupiter egyik holdján.

Az események egy börtönben fognak játszódni, ahol az igazgató a rabokon végzett kísérletekkel mutáns szörnyeket hozott létre. Amikor a játékos által alakított rab megérkezik a telepre, ezek a lények elszabadulnak és gyilkolni kezdik a börtön lakosságát.

A The Callisto Protocol a legújabb képek alapján le sem tagadhatná, hogy a Dead Space egykori alkotói dolgoznak rajta. A játék egyelőre nem rendelkezik megjelenési dátummal, de a tervek szerint még idén megérkezhet PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X-re.