2023.06.13.

Ilyen lesz a The Lord of the Rings: Return to Moria

Végre megmutatta magát az ígéretes akció-kalandjáték.
 

Az évtizedek során számos játék készült Tolkien munkássága alapján, de nyilván a legtöbb A gyűrűk ura történetére támaszkodik. A Free Range Games stúdiójában készülő The Lord of the Rings: Return to Moria is lényegében ide tartozik, főhősei pedig a híres Moria tárnáit kivájó törpök lesznek.

 

A játékot még tavaly nyáron jelentették be, de első klasszikus játékmenet-bemutatóját csak most kapta meg. A játékosok tehát törpök bőrébe bújhatnak, céljuk pedig az egykori mesés kincsekkel teli Moria visszafoglalása lesz. Ezt akár kooperatív módban is megtehetjük, ami sokkal jobb szórakozást ígér.
 


A játékosok saját törpöt alkothatnak, akivel lemerészkednek a sötét tárnákba. Minden alkalommal új, véletlenszerűen generált pályát épít a játék, így nem lesz két egyforma végigjátszás. A föld mélyén nyersanyagokat és kincseket gyűjthetünk, harcolhatunk, fegyvereket és páncélokat barkácsolhatunk és erődítményeket is építhetünk.

 

A The Lord of the Rings: Return to Moria az év egyik kellemes meglepetése lehet, de azt egyelőre nem tudni, hogy mikor fog megjelenni. Elvileg valamikor ősszel számíthatunk rá PC-n, PlayStation 5-ön és Xbox Series X-en.