2021.09.13.

Ilyen lesz az utcai foci a FIFA 22-ben

A Volta megújult és kibővített formában tér vissza az idei részben.
 

Az EA Sport néhány évvel ezelőtt még külön játékokban dolgozta fel az akrobatikus elemekkel és látványos cselekkel is megtűzdelt utcai foci világát, ez volt a FIFA Street sorozat. Ez mára véget ért, de a tavaly megjelent FIFA 21-ben Volta néven már önálló játékmódként támadt fel.

 

A Volta a jelek szerint beváltotta a fejlesztők hozzá fűzött reményeit, mivel mára kiderült, hogy a napokon belül megjelenő FIFA 22-ben is vissza fog térni. Ráadásul készítettek egy vadonatúj előzetest is, amely kifejezetten ennek a játékmódnak lett szentelve.
 


A video alapján a látványos utcai foci most is pörgős és izgalmas meccseket fog eredményezni. Ám a készítők igyekeznek alaposan ki is bővíteni a lehetőségeket. Várhatóan még több kozmetikai elemmel tehetjük még egyedibbé karakterünket, a játékmenet is sokat finomodik az előző részhez képest. Illetve megjelennek majd különféle kooperatív minijátékok is, mint a lábtengó vagy a fallabda.

 

A FIFA 22 PC-re, PlayStation 5-re és 4-re, illetve Xbox Series X-re és Xbox One-ra fog megjelenni szeptember 23-án. A játék az új generációs konzolokon teljesen új motorra épül majd, amely nem előre felvett mozdulatokat használ, hanem élőben fogja generálni az animációkat.