2021.09.14.

Ilyen lesz majd a GTA V PS5-ön

Új előzetesen a Rockstar immár nyolc éves játéka, amely jövőre PS5-re és XSX-re is megjelenik.
 

Kevés olyan játék van, amely először PlayStation 3-ra, majd PlayStation 4-re, végül PlayStation 5-re is megjelenne (ugyanígy Xbox 360-ra, Xbox One-ra és Xbox Series X-re) anélkül, hogy közben új epizódot kapna. A Rockstar Games klasszikusa, a GTA V viszont pontosan ilyen. Eredetileg 2013-ban jelent meg, de jövő tavasszal már a harmadik konzolgenerációját fogja fogyasztani.

 

A fejlesztők egy új előzetest is összedobtak, amelyben megpróbálták összegyűjteni, hogy milyen fejlesztésekre számíthatnak majd a játékosok. Természetesen sokkal részletesebb grafikára, ami szebb effekteket, magasabb felbontást, részletesebb textúrákat és modelleket jelent.
 


Játékmenet terén is tovább csiszolják a már jól ismert részleteket. A karakterek közti váltás azonnali lesz minden észrevehető töltés nélkül. Valószínűleg sokkal sűrűbb lesz a forgalom is, de gyalogosból is többel találkozhatunk majd az utcákon.

 

Mindez nem csak a GTA V-re, de a GTA Online-ban is érvényes lesz. Azt egyelőre nem tudni, hogy napra pontosan mikor, de mind a GTA V, mind a GTA Online 2022 márciusában várható PS5-re és XSX-re. Talán utána már tényleg minden erőforrást a GTA VI-ra fordítanak majd a készítők.