2022.05.25.

Ilyen lesz PlayStation 5-ön a Hogwarts Legacy

A játék kihasználja majd a konzol erejét és a DualSense kontroller képességeit is.
 

Új előzetest kapott az Avalanche Software stúdiójában készülő Hogwarts Legacy. A játékban a legendás varázslóképző iskolába, a Roxfortba léphetünk be, hogy mi magunk (pontosabban az általunk kreált karakter) is varázslóvá vagy boszorkánnyá váljunk. A játék most vadonatúj előzetest kapott, amelyben kifejezetten a PlayStation 5 változatot mutatják be.

 

A játék természetesen ki fogja használni a konzolban rejlő erőt, így kalandjainkat (nem csak a kastély falai közt, de Gringotts bankban, Roxmorts falucskában és más helyeken) natív 4K-s felbontáson élvezhetjük majd. Valószínűleg az SSD-nek köszönhetően a töltési idők sem fognak hosszú percekig tartani.
 


A DualSense egyedi képességeit is kihasználja majd a játék. Így a haptikus rezgések visszaadják a környezetünk minden rezdülését és a karakterünket ért interakciókat is. Az adaptív ravaszbillentyűkkel tényleg olyan érzés lesz, mintha kilőnénk a varázslatainkat. A beépített LED-világítás pedig a választott házunk színében fog világítani.

 

A Hogwarts Legacy a 3D-s hangzást is felhasználja majd a maximális beleélés érdekében. Minderre még hónapokat kell várnunk, ugyanis a játék a tervek szerint valamikor karácsony környékén jelenhet meg legkorábban. A fejlesztés PC-re, PlayStation 5-re és PlayStation 4-re, valamint Xbox Series X-re és Xbox One-ra folyik.