2022.02.17.

Ilyen vas kell majd az Elden Ring alá

A From Software játéka meglehetősen barátságos gépigényt kapott.
 

A From Software játékai külön műfajnak számítanak, amelyekhez más játékokat is hasonlítanak. A soulslike játékok ugyanis arról híresek, hogy pokolian nehezek és csak a legtürelmesebb, legügyesebb és legkitartóbb játékosok érhetnek el a legvégéig. Ebbe a sorba fog beállni napokon belül az Elden Ring is, amely most megkapta hivatalos gépigényét.

 

Az Elden Ring egy hatalmas, hat zónából álló világba repíti majd a játékosokat. Ezzel ez lesz a stúdió eddigi legnagyobb játéka és egyben az első, amely szabadon bejárható világot ad játszótérnek. Ehhez képest a hivatalos gépigény kifejezetten barátságosnak mondható. A játék futtatásához minimum egy Intel Core i5-8400 vagy AMD Ryzen 3 3300X processzor kell 12 GB memória társaságában. VGA-ból pedig beéri egy GeForce GTX 1060-nal is 3 GB VRAM-mal vagy egy AMD Radeon RX 580 4 GB VRAM-mal.
 


Ha a maximális grafikai részletességre törekszünk, ahhoz egy Intel Core i7-8700K vagy egy AMD Ryzen 5 3600X processzorra lesz szükségünk. Mellé 16 GB memóriára, valamint legalább egy GeForce GTX 1070-ra 8 GB VRAM-mal vagy AMD Radeon RX Vega 56-ra 8 GB VRAM-mal. A játék nagyjából 60 GB tárhelyet igényel, amit jobb esetben egy SSD-n biztosítsunk neki.

 

Az Elden Ring természetesen PC mellett PlayStation 5-re és PlayStation 4-re, valamint Xbox Series X-re és Xbox One-ra is meg fog jelenni február 25-én. Aki tehát nem akar PC-n a hardverrel bíbelődni, választhatja a konzolos változatot is.