2023.04.21.

Íme, a Razer Stream Controller X

Az Elgato Stream Deck mintájára speciális vezérlőt mutatott be a Razer.
 

A mai streamer világban elengedhetetlen, hogy a profi kamera, világítás és mikrofon mellé megfelelő kiegészítő kütyükkel is körülvegyék magukat az önjelölt tartalomgyárosok. Az egyik leghasznosabb kiegészítő az úgynevezett macropad, egy olyan mini billentyűzet, amelynek minden billentyűjét szabadon lehet programozni, így előre megadott folyamatokat, parancsokat vagy épp szkripteket indíthatunk el egyetlen mozdulattal.

 

Az Elgato Stream Deck az egyik legismertebb termék a streamerek körében, egy ehhez meglehetősen hasonló eszközt mutatott most be a Razer is. A Stream Controller X névre keresztelt kütyü háromszor öt, vagyis összesen tizenöt billentyűt kínál. Ezek alatt membrános kapcsoló lapul, így használatuk néma marad. Ennél viszont fontosabb, hogy mindegyik billentyű egy-egy apró LCD-kijelző is, így nem csak azt határozhatjuk meg, hogy milyen funkciót lásson el az adott billentyű, de azt is, hogy mit ábrázoljon.
 


A statikus képek mellet akár (gif) animációkat is lehet rájuk programozni. Az eszköz arra is képes, hogy egy külső szoftverrel (Loupedeck) kommunikálva automatikusan váltogassa a profilokat annak függvényében, hogy éppen milyen játékot vagy alkalmazást futtatunk.

 

A Razer Stream Controller X 2 méteres USB Type-C/Type-A kábelen csatlakozik a PC-hez. A gyártó két év garanciát vállal a működésére, cserébe viszont 180 eurót kér el érte.