2023.04.26.

Immár hivatalos az ASUS ROG Ally

A specifikációkról is érkeztek hírek.
 

Néhány héttel ezelőtt derült ki, hogy az ASUS is beszállna a hordozható játékkonzolok piacára, amit most egyértelműen a Nintendo Switch és mellé a Steam Deck dominál. Az ő megoldásuk az ASUS ROG Ally, amely hivatalossá azonban csak mostanra vált. És az első konkrétumok is napvilágot láttak.

 

A konzol lelke egy AMD által szállított Ryzen Z1 SoC lesz, amely mellé egy RDNA 3 alapokon nyugvó GPU is kerül. Utóbbi felel majd a játékok zökkenőmentes futtatásáért. 16 GB memóriát és 512 GB PCIe 4.0-s fedélzeti tárhelyet is kapunk. Arról egyelőre megoszlanak a vélemények, hogy egy ilyen specifikáció milyen teljesítményre lesz képes, erre a kérdésre május 11. után kaphatunk majd választ.
 


Az eszköz 7 hüvelykes IPS kijelzőt kap, amely 1080p-s felbontást és 120Hz-es képfrissítést kínál 500 nites fényerő mellett. A válaszidő 7ms, ami nem túl veretes, de egy átlagos felhasználó számára teljesen rendben van. Az ASUS mérnökei dupla ventilátorra támaszkodó hűtési rendszert fejlesztettek ki, ám arra is figyeltek, hogy a konzol így se legyen túl nehéz. Sikerrel is jártak, mivel a hírek szerint az eszköz csak 608 grammot nyom.

 

Az ASUS ROG Ally május 11-én kerülhet a boltok polcaira. Teljes értékű Microsoft Windows 11-et fog futtatni, így elvileg bármilyen PC-s játékkal megbirkózik. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy milyen árcédula kerülhet rá, de ismerve az ASUS árszabási politikáját, olcsó kütyüre senki se számítson.v