2022.02.17.

Intelligens kültéri biztonsági kamera az EZVIZ C8C

A kamera az okostelefonunkra is küld képet, így bármikor megnézhetjük, mi újság a házunk körül.
 

Nem csak otthonunk belső biztonsága alapvető fontosságú, de a családi ház külső védelme is. Éppen ezért az EZVIZ nem csak belső használatú kamerákat kínál, hanem külső telepítésű intelligens megfigyelőrendszert is. Ez az EZVIZ C8C, amellyel távolról is biztonságban tudhatjuk házunk környezetét.

 

A kamera 1080p-s felbontású videókat és képeket képes rögzíteni 30 fps sebességgel, így semmiről sem maradunk le abból, ami a szenzora előtt történik. A vízszintesen 352, függőlegesen pedig 95 fokban forgatható kamera pedig lényegében a teljes környezetét képes lefedni. Az IP65 besorolásnak megfelelően por- és vízálló burkolatot kapott. A felvételeket egy akár 256 GB-os microSDXC kártyára is képes rögzíteni, de az EZVIZ Cloud szolgáltatásnak köszönhetően a felhőben is tárolhatjuk a biztonsági mentéseket.
 


A mérnökök felvértezték egy sor olyan funkcióval, amelyek tovább fokozzák a hatékonyságát. Az egyik ilyen az MI-alapú mozgásérzékelés, amely felismeri, ha ember lép a kamera látóterébe és azonnal riasztást küld a felhasználónak. Az EZVIZ saját alkalmazásán keresztül az okostelefonunkon is láthatjuk a kamera képét. Ugyanezzel az alkalmazással működtethetjük manuálisan a kamera két reflektorát is, amivel jelzést adhatunk az esetleges behatolónak, de a reflektorokat automatikusan is használhatja a kamera. Az éjjellátó funkció immár nem csak fekete-fehér, de színes felvételeket is képes rögzíteni a reflektoroknak köszönhetően.

 

A C8C kamera H.265 videotömörítési eljárást alkalmaz, így a felvételek nagy felbontás mellett is kis tárhelyet foglalnak csupán el. Ez egyben azt is jelenti, hogy az okostelefonra is gyorsabban jutnak el a felvételek. A kamera természetesen nem csak otthoni használatra lehet kiváló választás, de akár munkahelyünk biztonságát is szolgálhatja.