2021.08.27.

Ízelítő az Age of Empires IV játékmenetéből

A gamescomon kapott új előzetest az őszre várt stratégiai játék.
 

A valósidejű stratégiai játékok egyik legöregebb és leghíresebb képviselője az Age of Empires sorozat, amely már évtizedekkel ezelőtt is a multiplayer csaták egyik közkedvelt terepe volt. A Microsoft idén a műfajban igen sok tapasztalattal rendelkező Relic Entertainmenttel közösen hozza el a sorozat negyedik részét.

 

Az Age of Empires IV nagyjából fél évezred történelmét öleli fel. Ezt több, különböző népekre koncentráló kampány formájában teszi, amelyek összesen 35 küldetést kínálnak majd. Ezek között ott lesz az ókori Római birodalom vagy épp a cári Oroszország is.
 


A gamescom alkalmából készült új előzetesen is e két kampány küldetéseiből láthatunk rövidebb részleteket. A videón bepillanthatunk a városok építésébe, az erődök falainak felhúzásába, a gazdaság működésébe és természetesen a csaták sem hiányoznak.

 

Az Age of Empires IV a tervek szerint október 28-án fog megjelenni kizárólag PC-re. Bár most csak az egyszemélyes kampányt mutatták meg a nagyérdeműnek, természetesen ebből sem fog hiányozni a multiplayer lehetőség sem, ami könnyen ismét hosszú évekre teret adhat az egymás elleni vagy épp a közös birodalomépítésnek.