2023.05.22.

Új előzetesen a Gang of Sherwood

A játékban steampunk környezetbe helyezik Robin Hood legendáját.
 

Robin Hood legendáját számos formában feldolgozták már, több videojáték is készült belőle. Ezek sorát fogja gyarapítani várhatóan idén ősszel a Gangs of Sherwood is, amely most új előzetest kapott.

 

A játékban Robin Hood és társai, Tuck barát, Lady Marian, Little John, Skarlát Will és mások kalandjaiba csöppenünk, de egészen más világban, mint azt megszokhattuk. A történet szerint a lionheart nevű mágikus kristályt, amit a keresztes hadjáratok során találtak, hazahozták és általa egy steampunk világ jött létre modern gépekkel, gyárakkal, ágyúkkal és hasonlókkal.
 


Ebben a környezetben fogunk harcolni a csapat bizonyos tagjait irányítva. Az ellenség most is Nottingham gonosz bírája és az ő csatlósai lesznek. A fejlesztők azt ígérik, hogy a legenda kevésbé közismert szereplői is felbukkannak majd, így többek közt az az apáca is, aki a legenda szerint Robin Hood halálát okozta.

 

A Gangs of Sherwood igen jól mutat a fenti előzetesen, így érdemes lesz odafigyelni rá a következő hónapokban is. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor jelenhet meg, de valamikor ősszel várható. A fejlesztés PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X-re folyik.