2022.01.28.

Új előzetesen a Sniper Elite 5

A világháborús lövöldözős játék ezúttal Franciaországban fog játszódni.
 

Világháború lövöldözős játékból évtizedek óta rengeteg van, viszont olyanból, ahol a lopakodásé és a mesterlövész küldetéseké a főszerep, sokkal kevesebb. A leghíresebb ezek közül a Rebellion Sniper Elite sorozata, amely idén az ötödik részéhez érkezik.

 

A főhős minden epizódban Karl Fairburne volt, így most is ő tér vissza. A negyedik részben Olaszországban akasztotta meg a német hadi gépezetet, most viszont Franciaországba szólítja a kötelesség. Egy bizonyos Kraken hadműveletet kell szabotálnia azzal, hogy sorra elteszi láb alól az ezzel foglalkozó tiszteket.
 


A Sniper Elite 5-ből eddig játékmenetet nem nagyon láthattunk, inkább csak képeket. A minap érkezett új előzetes sem mutat konkrét játékmenetet, viszont egy küldetésbe így is beleleshetünk. Ebben hősünk egy hatalmas német erődítménybe hatol be, hogy ott megkeresve az ideális pozíciót likvidáljon egy tisztet. Ám a trailer végére kiderül, hogy nem ő az egyetlen mesterlövész a környéken.

 

A Sniper Elite 5 az ígéretek szerint minden korábbi résznél nagyobb és összetettebb küldetéseket kínál majd. A lehetőségeink tárháza is igen széles lesz, a küldetéseket pedig a saját szánk íze szerint lehet majd teljesíteni. Minderre valamikor idén már sor is kerülhet, ugyanis a játék PC-re, PlayStation 5-re és PlayStation 4-re, illetve Xbox Series X-re és Xbox One-ra is valamikor 2022-ben várható.