05.20-án hétfőn a nagykereskedésünk zárva tart. Keddtől a megszokott időpontban várunk titeket!
2023.07.10.

Új előzetesen az Assassin's Creed Mirage

A téma ezúttal a játék főhőse, Basim.


A Ubisoft idén végre folytatja az egyik legnépszerűbb és legsikeresebb sorozatát, októberben jön az Assassin's Creed Mirage. A franchise 2007 óta írja a maga történetét, 2015-ig szinte minden évben kaptunk egy folytatást. Akkor jött egy törés és az Origins epizóddal újraindították a sztorit, amely ettől kezdve már nem évente folytatódott. Legutóbb 2020-ban a Valhalla epizódban bújhattunk egy orvgyilkos bőrébe.

 

Az Assassin's Creed Mirage épp a Valhalla egyik mellékszereplőjét, Basimot helyezi a középpontba. Az ő eredettörténetét ismerhetjük meg és élhetjük majd át bő egy évtizeddel a Valhalla eseményei előtt. Az alábbi trailerben a játék vezető fejlesztői mesélnek arról, miként alkották meg Basim karakterét.
 


A videóból az is kiderül, milyen folyamat vezetett oda, hogy Basim egyszerre lehet egy új epizód főhőse és egyben a franchise gyökereihez való visszatérés szereplője. Hogyan teremtették meg a már idősebben megismert karakter előéletét, miként találkozik a Hidden Ones titkos társaságával és miként válik belőle végül mestergyilkos.

 

Az Assassin's Creed Mirage az eddig látottak alapján nagyon hajaz a sorozat legelső epizódjára. A fejlesztők azt ígérik, hogy a veterán játékosok rengeteg utalást találnak majd sok korábbi epizódra, de a történet az újoncok számára is teljes mértékben érthető lesz. A premierre október 12-én kerül sor, ekkor PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re érkezik meg.