2022.12.06.

Új firmware-t követel magának a Need for Speed Unbound

Az EA autós játéka a hónap elején jelent meg, de egy bizonyos méregdrága videokártyával nincs kibékülve.
 

December legelején jelent meg az EA és a Criterion Games új autós játéka, a Need for Speed Unbound. A nagy múltú sorozat legújabb felvonása kifejezetten a fiatalabb generációt célozza, ezt szolgálja a különleges grafikus elemek használata is.

 

A játék alapvetően nem rendelkezik vállalhatatlan gépigénnyel, de PC-n akadt egy bizonyos vásárlói kör, akiknek nagyon megkeserítette a napjait. Kiderült ugyanis, hogy a játék nagyon nincs kibékülve az egyébként egy használt autó árával vetekedő Nvidia GeForce RTX 4090 csúcskategóriás videokártyákkal. Ezeken a képernyő villódzása miatt lényegében játszhatatlan.
 


Az EA hivatalos közleményben fedte fel, hogy a hiba okát megtalálták, de sajnos orvoslásához nem elegendő a videokártya driverét frissíteni. Ehelyett rendszerszinten kell belenyúlni a kártya működésébe, vagyis a firmware-ét kell frissíteni. Ezt persze szintén nem lehet csak úgy vaktában megcsinálni, az Nvidia oldalán találjuk meg hozzá a megfelelő eszközöket és a részletes instrukciókat.

 

A firmware frissítése után a játék már nem produkálja többet a villódzást. A Need for Speed Unbound egyébként kifejezetten jó kritikákat kapott, ami a sorozat korábbi epizódjainak fényében örömteli hír lehet mind az EA, mind a rajongók számára. A játék PC mellett PlayStation 5-re és Xbox Series X-re is elérhető.