2022.05.09.

Új taggal bővül az ASUS ROG Strix gamer monitorcsaládja

Az XG256Q nem a luxus kategóriában indul, de éppen ezért lehet majd népszerű.

Új gamer monitort villantott az ASUS, bemutatkozott a ROG Strix XG256Q. Az újdonság nem feszegeti a határokat, nem kínál semmi olyat, amit máshol, mástól ne kapnánk meg, de valószínűleg így az árazása is sokkal barátságosabb lehet majd, így pedig komoly pozíciót foghat a piacon.

 

Az XG256Q 24,5 hüvelykes mérettel rendelkezik, az IPS panel felbontása ?csak? 1920*1080 pixel, vagyis egy FullHD monitorról beszélhetünk. A panel sebességére azonban aligha lehet majd panasz, ugyanis 180Hz-en képes frissíteni a képet, ami azért legfeljebb a profi esportolók számára lehet szűk keresztmetszet. Ehhez kapcsolódóan nem hiányzik az AMD FreeSync Premium és az Nvidia G-Sync támogatás sem.
 


Ami a monitor hátoldalát illeti, két darab HDMI 2.0 és egy darab DisplayPort 1.2 kapott helyet, mellettük pedig ott egy szokásos jack csatlakozó is. A monitor nem csak dönthető és magassága állítható, de forgatható is, így akár pivot állásban is használható, ami elsősorban inkább munka közben lehet hasznos.

 

Az ASUS egyelőre nem fedte fel, hogy az újdonság pontosan mikor kerülhet a boltokba, így a hazai megjelenésének dátuma sem ismer. Ugyanígy azt sem tudni, hogy milyen árcédulát akasztanak majd rá, de a fenti paraméterek fényében ettől talán nem is kell most nagyon tartani.