05.20-án hétfőn a nagykereskedésünk zárva tart. Keddtől a megszokott időpontban várunk titeket!
2023.06.29.

Új traileren a Pioneers of Pagonia

A játékon a The Settlers atyja dolgozik, ez az előzetesen is látszik.
 

A The Settlers: New Allies nem volt rossz játék idén tavasszal, de igazán nem tudta visszahozni azt a hangulatot, amit a klasszikus The Settlers epizódok nyújtottak még az ezredforduló idején. A franchise-t életre keltő Volker Wertich jelenleg egy másik játékon dolgozik, ez a Pioneers of Pagonia, amely legújabb előzetesében is pont úgy néz ki, mint amit a The Settlerstől vártunk volna el.

 

A legnagyobb különbség a The Settlers és a Pioneers of Pagonia között az lesz, hogy utóbbiban szörnyek is lesznek, akik a telepeseink életére pályáznak. Ez már az új előzetesben is látszik, hiszen annak végén egy farkasember-szerű lény bukkan fel egy barlang bejáratánál. Hogy nekik pontosan mi lesz a szerepük, egyelőre rejtély.
 


Az viszont már most is egyértelmű, hogy a játékmenet gerincét a falu elépítése és a különféle termelési láncok kiépítése adja majd. A telepesek fákat vágnak és dolgoznak fel, követ fejtenek, búzát termelnek és állatokra vadásznak, szerszámokat és fegyvereket készítenek. Mindez egészen vidám, kissé rajfilmszerű látványvilággal tálalja a játék.

 

A Pioneers of Pagonián egy alig húszfős csapat dolgozik, a játék jelenleg még nagyon korai, alfa állapotban van. Viszont az már a trailerből is átjött, hogy nagy lelkesedéssel és kedvvel készül, így minden esélye meglehet, hogy egyszer majd betöltse a The Settlers által hagyott űrt. Hogy erre mikor kerül sor, azt egyelőre nem tudni.