2021.08.31.

Új traileren a Shadow Tactics: Aiko’s Choice

Önállóan futó kiegészítőt kap még idén a 2016-os taktikai-stratégiai játék.
 

2016-ban jelent meg a Shadow Tactics: Blades of the Shogun, amellyel újra visszahozták a köztudatba a valósidejű taktikai-stratégiai játékok műfaját. Akinek így nem lenne teljesen világos, az olyan játékokét, mint annak idején a Commandos vagy a Desperados voltak.

 

A fejlesztő Mimimi Games most e játékhoz készít egy kiegészítőt, amely csak azért nem nevezhető folytatásnak vagy második résznek, mert ahhoz azért tartalom terén nem nyújt majd eleget. A Shadow Tactics: Aiko?s Choice tehát egy kiegészítő, amely ugyanakkor az alapjáték nélkül is futni fog. Összesen hat küldetést lehet majd benne teljesíteni, ami három főküldetésre és három mellékküldetésre oszlik.
 


Ami a játékmenetet illeti, az alapjátékhoz képest nagy változtatások nem lesznek. Vagyis ismét egy csapat egyedi képességekkel rendelkező figurát irányíthatunk, akikkel különböző feladatokat kell teljesítenünk a pályákon. Ám ezt a mindenfelé járőröző katonák teszik nehézzé, akiket vagy el kell tenni láb alól, vagy ki kell játszani a figyelmüket.

 

A Shadow Tactics: Aiko?s Choice most vadonatúj előzetest kapott, amelyben először láthatjuk mozgás közben a kiegészítőt. A videóból az is kiderül, hogy a premierre valamikor idén decemberben kerül majd sor, bár a pontos dátumot egyelőre nem fedték fel.