2023.10.25.

Új videón a decemberben érkező PlayStation Access

Az új kontroller kifejezetten a fogyatékkal élő játékosoknak készül.
 

Mindig nehéz kérdés, hogy a fogyatékkal élők miként élvezhetik úgy a játékokat, ahogy egészséges társaik. Erre próbál most választ és segítséget nyújtani a Sony, akik öt éve dolgoznak már a PlayStation Access kontrolleren. Ehhez érkezett egy új bemutató video.

 

A kontroller fejlesztése során számos prototípus és designvariáció született. Ezek mindig egy apró lépéssel közelebb vitték a tervezőket ahhoz a végső formavilághoz és funkcionalitáshoz, amely végül az Access képében a boltokba fog kerülni. A kontroller szinte minden elemében átalakítható, cserélhetők a gombok és az analóg vezérlő, hogy a felhasználó egyedi igényeihez lehessen igazítani.
 


A kontrollerhez a Logitech is készít egy saját kiegészítőt Logitech G Adaptive Gaming Kit néven. Ez egy csomagnyi extra gomb és kapcsoló lesz, amelyek tökéletesen működni fognak az Access-szel. Ezek kialakításánál arra is odafigyeltek, hogy szükség esetén akár a szék karfájára is rá lehessen erősíteni őket.

 

A PlayStation Access kontroller a tervek szerint december 6-án kerül majd a boltokba. A hozzá készülő Logitech G Adaptive Gaming Kit pedig valamikor 2024 legelején, várhatóan januárban érkezhet meg.