Kategóriák
2021.06.28.

Új webkamerát mutatott be a Trust

A Taxon 2K-s, nagy látószögű lencsével szerelt szenzort kapott.
 

Azon még sokáig lehet vitatkozni, hogy az otthoni munkavégzés lehet-e a jövő, de az biztos, hogy soha ennyien nem dolgoztak még home office rendszerben, mint az elmúlt egy évben. Ez persze jelentős részben a világméretű járványnak és a karanténoknak is köszönhető. És vannak cégek, akik nagyon ügyesen meglovagolják az így született új trendeket és igényeket.

 

Ilyen a Trust is, amely most készített egy új webkamerát, hiszen ez is olyasmi, amire az elmúlt időszakban a rengeteg videokonferencia miatt jelentősen megnőtt az igény. A Taxon névre keresztelt újdonság ráadásul elég korrekt tudással is bír az árához mérten.

A kamera egy 2K-s felbontású, vagyis QHD szenzort kapott, amely 2560*1440 pixelt jelent. Ezen a felbontáson 30 fps-sel tud videót rögzíteni, de természetesen választhatjuk ez alacsonyabb FullHD és HD felbontásokat is. Ami még érdekes lehet, az a széles látószögű lencse, ami 80 fokos látószöget jelent.

 

Nem hizányozhat a beépített mikrofon sem, amely kiváltja a külön eszközöket. Extraként még megemlíthetjük a mellékelt takarófedelet is, ha nem akarjuk, hogy bárki az engedélyünk nélkül kukucskáljon a világhálón keresztül.

 

A Trust Taxon kamera nem tartozik az áruházak ömlesztett ládáiba szánt eszközök közé, de túlzottan drágának sem mondható. A gyártó 30 ezer forint körüli összeget kér érte.