2023.05.30.

Játékmenet-bemutatón az Aliens: Dark Descent

A fejlesztők mesélnek arról, milyen élmény lesz a tengerészgyalogosokat irányítani.
 

Kemény fába vágta a fejszéjét a Tindalos Interactive, amikor elkezdték az Aliens: Dark Descent fejlesztését. A rajongók nagyon érzékenyek arra, hogy mennyire sikerül jól egy-egy Aliens-játék, és ha nem üti meg a mércét, akkor kegyetlenül lehúzzák. A Dark Descent viszont határozottan ígéretesen fest.

 

Már csak azért is, mert nem egy újabb egyszerű shooterről van szó, hanem egy taktikai-stratégiai játékról, ami ebben az univerzumban egyedülállónak számít. A játékosok a tengerészgyalogosok parancsnokának bőrébe bújnak és mint ilyen, a küldetésre indított csapatot fogják irányítani, nem egy katonát a sok közül. A pályán parancsokat osztogatva lehet navigálni a csapatot, akik a saját döntéseiket meghozva hajtják végre az utasításokat.
 


Minden katona egyedi, így érdemes lesz rájuk vigyázni. Ha valakit elveszítünk, annak végleg vége, mást kell a helyére beállítani. Márpedig elveszíteni nem lesz nehéz a katonákat, hiszen különféle xenomorph-ok fognak vadászni rájuk állandóan. Szerencsére őket sem kell félteni, tűzerővel bírni fogják a csatákat.

 

Az Aliens: Dark Descent a fenti trailer tanúsága szerint valóban érdekes játéknak ígérkezik. A megjelenésére pedig már csak pár hetet kell várni: június 20-án lesz esedékes. Ekkor PC-re, PlayStation 5-re és PlayStation 4-re, valamint Xbox Series X-re és Xbox One-ra jelenik meg.