2023.02.24.

Jól rajtolt az Atomic Heart

A játék a napokban jelent meg és egészen jó értékeléseket kapott.
 

Sokan az új BioShockként tekintenek a Mundfish stúdió első játékára, az Atomic Heartra. Nem csoda, hiszen ez is egy eléggé disztopikus FPS, amelyben egy elhagyatottnak tűnő, de veszélyekkel teli várost kell felfedeznünk. A játék a napokban jelent meg és eddig nagyon jók a vélemények róla.

 

A történet szerint a szovjetek az ?50-es évekre eljutottak oda, hogy elég fejlett robotikával és az internet egy korai ősével kísérletezzenek. Ehhez létrehoztak egy titkos várost, ahol tudósok kutathatták az új technológiákat. Ám ahogy az lenni szokott, a kísérletek félre siklottak, a robotok kollektív tudatra ébredtek, és a kutatóvárossal megszakadt a kapcsolat.
 


Ekkor érkezik karakterünk a helyszínre, akit természetesen azzal bíztak meg, hogy derítsen fényt az eseményekre és tegyen rendet a városban. Ez rengeteg csatával jár, amelyekben mindenféle fura robot lesz az ellenfelünk. A kritikusok is azt emelték ki, hogy a harcrendszer kiváló, a látvány is pazar. De cserébe a sztorit és a dialógusokat gyengébbnek érezték.

 

Az Atomic Heart PC mellett konzolokra is megjelent. Így elérhető PlayStation 5-re és PlayStation 4-re, valamint Xbox Series X-re és Xbox One-ra is. A premier alkalmából a launch trailer sem maradt ki.