2021.09.14.

Jövő tavasszal jön a Gran Turismo 7

Pontos premierdátumot kapott a Polyphony Digital autószimulátora.
 

A Polyhony Digital 1997 óta szállítja a Sony számára a PlayStation konzolok ügyeletes autószimulátorát. Az első Gran Turismo ekkor jelent meg, most pedig már a hetedik számozott (de sorrendben messze nem csak a hetedik) epizód premierjére készülhetnek a rajongók. A Gran Turismo 7 a minap egy vadonatúj trailer kíséretében kapott pontos premierdátumot.

 

Az eddig látott képek és videók alapján a hetedik felvonás is a jól ismert utat követi majd. Vagyis a valósághoz megszólalásig hasonlító grafikát kapunk, valamint a luxus sportkocsikon túl a hétköznapi járgányok volánjai mögé is beülhetünk majd. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Gran Turismo 7-ben végül pontosan hány licencelt autó kap helyet, de a korábbi epizódoknál ez a szám már az ezret is jócskán meghaladta.
 


Ami viszont biztos, hogy autóink kinézetét valamilyen szinten meg lehet majd változtatni, de ugyanígy a teljesítményét és a menettulajdonságait is befolyásolhatjuk különféle alkatrészek lecserélésével. Mivel a hangsúly továbbra is a versenyzésen lesz, a teljesítménynek legalább akkora szerepe lesz mint a játékosok vezetési képességeinek.

 

A Gran Turismo 7 a minap vadonatúj előzetest kapott, amelyben láthatjuk a fotómódot, a fent említett szerkesztőt, de persze az izgalmas és látványos futamokból is kapunk ízelítőt. A video végén pedig az is kiderült, hogy a játék premierjére 2022. március 4-ig kell várnia a rajongóknak. Ekkor PlayStation 5-re és PlayStation 4-re jelenik majd meg.