2022.05.06.

Jövőre csúszott az év egyik legjobban várt játéka

A The Day Before már eddig is döbbenetesen részletes játéknak ígérkezett, de most kiderült, hogy nagyon jelentős átalakításon megy keresztül.
 

Tavaly valósággal berobbant a köztudatba a Fntastic stúdió külső nézetű online akció-szerepjátéka, a The Day Before. A bejelentéshez egy olyan részletességről árulkodó gameplay-videót társítottak, ami nagyon megosztotta a játékos közösséget: az egyik fele azonnal játszani akart vele, mert annyira igényes volt, a másik viszont éppen ezt tartotta gyanúsnak, így szkeptikusan nagy bukást jósolt a játéknak.

 

Hogy melyik félnek lesz majd igaza, azt még jó ideig nem fogjuk tudni kideríteni. A játék sokáig nem rendelkezett megjelenési dátummal, majd egy videóban kiderült, hogy idén júniusban készülhetünk a premierre ? egyelőre csak PC-n. A minap viszont egyszerre szomorú és örömteli hír érkezett a fejlesztőktől.
 


Eszerint a játék premierjét idén júniusról 2023. március 1-re halasztották, ami kilenc hónapos, vagyis igen jelentős, háromnegyed éves késést jelent. Az ilyesmi általában nem örömteli hír és önmagában most sem az. Viszont, ha mellé vesszük a halasztás okát, máris más megvilágításba kerül a történet.

 

A fejlesztők ugyanis a közleményben, amelyben a csúszásról beszámoltak, elárulták azt is, hogy a játék alatt grafikus motort cserélnek. Az új motor pedig nem más, mint az Unreal Engine 5, amely csak néhány hete jelent meg és az eddig látottak alapján új szintre emelheti a videojáték-ipart. Ezért kell közel egy évet várnunk még a játékra, de ha jól sikerül az átállás, garantáltan megéri a várakozást.