2021.12.11.

Jövőre jön a Sonic Frontiers

Nyílt világra vált a kék szupersüni.
 

Sonic nagyjából hasonló múltra tekint vissza, mint a videojáték-ipar másik veteránja, Mario. Megszámolni is nehéz, hány játékban gyűjtögethettük a villámléptű kék sünivel az aranygyűrűket. A Sega most bejelentette, hogy jövőre újra nekiugorhatunk a gyűjtögetésnek, készül ugyanis a Sonic Frontiers.

 

A franchise korábbi részei klasszikus platformerek voltak, de most valami másról van szó. A fejlesztést végző Sonic Team ugyanis új alapokra helyezi a játékmenetet: egy nyílt világú akció-kalandjáték készül, amelyben változatos helyszíneket fedezhetünk el.
 


A bejelentés mellé egy előzetest is kaptunk, amelyben Sonic száguld keresztül egy sűrű erdőn, majd kiér egy sziklaszirt peremére és onnan néz végig az előtte elterülő világon. Ezt követően mi is láthatunk néhány helyszínt kanyonokkal, vízesésekkel, erdőkkel és rétekkel.

 

A Sonic Frontiers minden fontosabb platformra meg fog jelenni, így PC mellett PlayStation 5-re és PlayStation 4-re, Xbox Series X-re és Xbox One-ra és Nintendo Switchre is. A premierre a tervek szerint valamikor 2022 őszén kerülhet sor.