2021.06.01.

Újra hallatott magáról a Dying Light 2: Stay Human

Új címet kapott a Techland évek óta készülő zombis játéka, amely idén télen jelenhet meg.
 

Még 2018 nyarán jelentette be a Techland, hogy a Square Enix gondozásában dolgoznak korábbi sikerjátékuk folytatásán. Ez volt a Dying Light 2, amely azonban máig nem készült el. Ráadásul a projekt felől idővel már csak rossz hírek érkeztek, sokakban még az is felmerült, hogy végül az egész játékot törlik.

 

Szerencsére nem ez a helyzet. Megannyi a fejlesztést érintő negatív hír után a napokban újra jelentkeztek a készítők, és végre csupa jó hírrel szolgáltak. Új előzetest kapott a játék, amely alapján továbbra is igen jónak ígérkezik. A fejlesztők azt is elárulták, hogy új címet adtak a játéknak, immár Dying Light 2: Stay Humanként kell keresni.

A játékban sok-sok évvel a zombiapokalipszis után térhetünk vissza, amikorra a várost különböző frakciók osztották fel maguk között. Nekünk e csoportok között kell majd lavírozni, rajtunk áll, hogy kinek az oldalára állunk, kikkel szövetkezünk. Ami változatlan, az a döntéseink súlya, mivel azok alapjaiban befolyásolhatják a világ történéseit és a sztori végkimenetelét.

 

Visszatér a parkour is a játékba, mivel a zombik miatt továbbra is a tetőkön és a házak falán lehet a legbiztonságosabban közlekedni. A zombik egyébként nappal az elhagyatott épületekbe húzódnak vissza, éjjel viszont portyázni indulnak. Ilyenkor ügyesen ki lehet fosztani azokat a helyeket, amiket nappal nem célszerű megközelíteni.
 


A Dying Light 2: Stay Human immár pontos megjelenési dátummal is rendelkezik, bár a korábbi tapasztalatok alapján azért egyelőre ezt sem kell kőbe vésettnek tekinteni. Mindenesetre a készítők most úgy tervezik, hogy december 7-én fog megjelenni a játék PC-re, PlayStation 4-re és PlayStation 5-re, valamint Xbox One-ra és Xbox Series X-re.