05.20-án hétfőn a nagykereskedésünk zárva tart. Keddtől a megszokott időpontban várunk titeket!
2021.10.30.

Késik a The Division és a Prince of Persia is

A Ubisoft két sokak által várt játék premierjét halasztotta el lehet, hogy 2023-ig.
 

A legnagyobb francia videojáték-kiadó, a Ubisoft a napokban tartotta az aktuális pénzügyi negyedév jelentését a befektetők felé. Ilyenkor gyakran előfordul, hogy az éppen futó fejlesztések és projektek is szóba kerülnek. Így történt most is, de sajnos rossz hírekkel szolgáltak a kiadónál.

 

Mint kiderült, két olyan játékuk fejlesztése sem a várt ütemben halad, amelyre milliók várnak világszerte. A 2020 szeptemberében bejelentett Prince of Persia: The Sands of Time Remake az egyik, míg az idén tavasszal bemutatott The Division: Heartland a másik. Egyik sem tudja tartani az előzetesen belőtt premierdátumot.
 


A Prince of Persia franchise több évtizedes múltra tekint vissza, ugyanakkor sok-sokk éve nem kapott már érdemi folytatást. Viszont amikor bejelentették az egyik legsikeresebb epizód remake-jét, sokan csalódottak voltak, mert nem új rész készül, ráadásul a látottak alapján a remake is nagyon gyengének ígérkezett. A bejelentés óta többször is halasztották a premiert, legutóbb épp a minap.

 

A The Division: Heartland már más tészta, mivel mindkét eddig megjelent The Division epizód szépen teljesített a maga módján. Viszont a Ubisoft új üzleti modelljének megfelelően a Heartland már egy ingyenes játékként jelenhet meg, ami sokakban aggodalmat váltott ki, hiszen könnyen lehet, hogy így a minőség sem lesz ugyanaz. A bejelentéskor még az idei évre várták a premiert, ám mostanra kiderült, hogy ebből semmi sem lesz.
 


A Ubisoft ugyanis mindkét játék premierjét áttolta a következő pénzügyi évben, ami azt jelenti, hogy valamikor 2022 márciusa és 2023 márciusa között jelenhetnek meg. Vagyis az sem kizárt, hogy még mindkét játékra több mint egy évet kell várnia a rajongóknak, sőt, akár 2023-ra is átcsúszhatnak, hiszen a Ubisoft általában őszre és tavaszra lövi be a játékai premierjét.