2023.04.14.

Később jön az Amnesia: The Bunker

A játékot más címek közeli premierje miatt halasztották el pár nappal.
 

Érdekes döntést hozott a horror kalandjátékairól ismert Frictional Games vezetősége. A stúdió elsősorban az Amnesia franchise-zal tette le a névjegyét és most is ennek legújabb, immár negyedik részével készülnek. A játék azonban később jelenik meg a vártnál.

 

Az Amnesia: The Bunker az első világháború idején játszódik, de ugyanabban a világban, amiben a széria korábbi epizódjai is. A főhős ezúttal egy francia katona, aki egyedül tér magához egy bunkerben. Meg kell találnia a kiutat a labirintusszerű helyről, mivel a folyosókon egy ősi szörnyeteg éppen őrá vadászik.
 


A játékban az elődökhöz hasonlóan most is teljesen magunkra leszünk utalva és sosem tudhatjuk, hogy mikor honnan les ránk a veszély. A játék folyamatosan feszültségben fog minket tartani, ebben a tökéletesre csiszolt hangeffekteknek is nagy szerepe lesz. Ami újdonság, hogy sokkal szabadabban fedezhetjük fel a környezetünket, lesz némi fegyverünk és minden újrakezdésnél teljesen máshol lesznek a tárgyak, nyersanyagok és hasonlók.

 

Az Amnesia: The Bunker az eredeti tervek szerint május 16-án jelent volna meg. A készítők viszont egy közleményben jelezték, hogy egy héttel elcsúsztatták a premiert, mert nem akarják, hogy más játékokkal egyszerre érkezzen. Így a premierre május 23-án kerül sor.