2022.02.14.

Készül a Call of Duty: Modern Warfare 2

De teljesen új alapokon fejlesztik már a Warzone 2-t is.


Nincsen ősz Call of Duty nélkül, ezt már kijelenthetjük lassan húsz éve. Az Activision gondozásában 2003 óta íródik a sorozat története, amely hol a második világháborúban, hol napjainkban, máskor a hidegháború idején vagy épp a jövőben vezényelte csatába a játékosokat. A franchise születése az Infinity Ward stúdiónak köszönhető, ők dolgoznak az idei felvonáson is, amelynek létezését a stúdió egyik vezetője erősítette meg.

 

Eszerint készül a Call of Duty: Modern Warfare 2, amely egyenes folytatása lesz a hatalmas sikert aratott 2019-es Modern Warfare remake-nek. Egyelőre túl sok részlet nem ismert a játékkal kapcsolatban, azt viszont elárulták a készítők, hogy teljesen új grafikus motor fog alatta dübörögni, amin már évek óta dolgoznak. Ez sokkal stabilabb lesz az előzőknél, ami idén kiemelten fontos.
 


Szintén fontos hír, hogy a Modern Warfare 2 mellett szintén az új grafikus motorra építve készül a Call of Duty: Warzone 2 is. A jelenleg ezer sebből vérző Warzone egy ingyenes battle royale játék, amelyben a különböző Call of Duty epizódok helyszínei, fegyverei és más tartalmai szerepelnek. Éppen ezt a szétszórtságot szeretnék az új motorral teljesen kiküszöbölni. Emellett kapunk majd egy sandbox játékmódot is, amelyről azt ígérik, teljesen új alapokra helyezi majd a battle royale műfajt.

 

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a Call of Duty: Modern Warfare 2 mikor jelenhet meg, de várhatóan október-november körül lehet esedékes a premier. Platformok terén a PC és az Xbox Series X biztos, de ugyanígy garantáltan megjelenik (még) PlayStation 5-re is a játék. Nagy valószínűséggel a korábbi konzolgeneráció sem marad egyelőre ki a szórásból. A Warzone 2 viszont csak valamikor később várható, az sem kizárt, hogy csak jövőre.