2021.12.16.

Készül a Dune: Spice Wars

A valósidejű stratégia műfajának megteremtője új stratégiaként születhet újjá.
 

Frank Herbert Dűne regényeit évtizedek óta a legjobbak között tartják számon. Nem csoda, hogy a mozik mellett a videojátékok világát is meghódították, ráadásul nem is akárhogy. Igaz, hogy ennek már több évtizede, de annak idején a Dune II igazi műfajteremtő játék volt. A valósidejű stratégiai játékok standardját fektette le.

 

A Shiro Games stúdió bejelentette, hogy meglovagolva az új Dűne film által újraélesztett hullámot, a Funcom felügyelete mellett új játékon dolgoznak. A Dune: Spice Wars egy valósidejű stratégia lesz, amely a fentiek miatt garantáltan a figyelem középpontjában lesz.
 


A játékosok a kampányban az Arrakis bolygó feletti uralomért fognak harcolni az Atreides vagy a Harkonnen ház képviseletében, de akár a Fremeneket is választhatják. A játék során több úton is el lehet érni a bolygó feletti uralmat. A klasszikus háborús erőfölény mellett sokkal elegánsabb lesz gazdasági vagy diplomáciai módszerekkel felülkerekedni az ellenségeken. Eszköztárunk elég széles lesz, köztük kémekkel és szabotőrökkel is.

 

A Funcom, amely a kiadásért felel, egyelőre nem árulta el, hogy a Dune: Spice Wars mikor jelenhet meg. A fejlesztés már csak a műfaji adottságokból fakadóan is kizárólag PC-re folyik.