2022.03.10.

Készül a PC Building Simulator 2

Már az első rész is szép sikert aratott, de a folytatás rátesz egy lapáttal.
 

Manapság nagyon nem egyszerű PC-t építeni, gamer PC-t pedig mégannyira sem. Ez elsősorban a chiphiánynak köszönhető, illetve annak, hogy szinte minden létező hardvernek brutálisan felment az ára. Viszont ha valakinek már van egy PC-je, és szeretne legalább virtuálisan egy másikat is megépíteni, annak remek választás lehet a PC Building Simulator 2.

 

Ennek lényege, hogy először csak saját otthonunkban saját szakállra, majd idővel már egy saját üzletet vagy szervizt üzemeltetve a lehető legjobb PC-ket építsük meg virtuálisan. A számítógépeket pontosan úgy rakhatjuk össze, ahogy a valóságban, vagyis csavarról csavarra, táppal, videokártyával, SSD-vel, hűtőrendszerrel és perifériákkal együtt. A kész gépek teljesítményét pedig le is tesztelhetjük virtuális benchmarkokkal.
 


A játékban sztori alapú kampányt is kapunk, amely az ígéretek szerint harminc óránál is hosszabb időre leköti majd a játékosok figyelmét. Szinte minden játékelemet, az irányítást és a grafikát is teljesen megújítják. Emellett a tartalom terén is nagy előrelépésre lehet számítani, ugyanis 1200-nál is több valódi alkatrész kap helyet a játékban már a megjelenés napján.

 

A játékot olyan valódi márkák is támogatják, mint az AMD, az Intel, az Nvidia, de kisebb márkák is helyet kapnak majd benne, mint a Thermal Grizzly. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mikor, de a tervek szerint még valamikor idén meg fog jelenni kizárólag PC-re.