2022.02.21.

Készül a Street Fighter 6

Egyelőre szinte semmit sem tudni a verekedős játékok leghíresebbikének új részéről.
 

Az első Street Fighter játék még 1990-ben, vagyis harminckét évvel ezelőtt jelent meg. Akkor talán még a Capcom sem sejtette, hogy minden idők egyik legnagyobb videojátékos franchise-ja nő ki belőle, amely árkád játéktermi gépeken, otthoni játékkonzolokon és gyakorlatilag minden elérhető platformon jelen lesz. Bő három évtized alatt számozott epizódból csupán öt jelent meg, de most kiderült, hogy már készül a hatodik.

 

A Street Fighter 6-ról lényegében alig tudni valamit. A fejlesztést természetesen a Capcom felügyeli, de azt nem tudni, hogy pontosan melyik stúdió dolgozik a játékon. A kiadó bejelentése egy lélegzetvételnyi videóban öltött testet, amelyben a franchise két ikonikus alakja, Luke és Ryu szerepelnek.
 


A videóban két nagyon aprólékosan kidolgozott karaktert láthatunk, de ennyiből nagyon nehéz lenne megállapítani, hogy ezek a játékba szánt tényleges karaktermodellek vagy csak a video (esetleg a játék átvezetőinek) kedvéért alkották meg őket.

 

Egyelőre ennyit tudunk jelenleg, ugyanis a Capcom nem árult el ennél többet. Azt viszont lehet tudni, hogy az első bővebb részleteket valamikor a nyáron (esetleg az E3-ra vagy a gamescomra időzítve) fogják felfedni. Ennek fényében idei megjelenésben ne nagyon reménykedjen senki.