2024.07.18.

Készül a The Karate-kid: Street Rumble

Pixel art verekedős játék jön ősszel a legendás film alapján.
 

Néhány évvel ezelőtt a Netflix jóvoltából újra népszerűvé vált a ?80-as évek ikonikus filmje, a Karate-kölyök. Ennek folytatása ugyanis a hatalmas népszerűséggel futó Cobra Kai sorozat. Talán ez adta az ihletet az Odaclick Game Studio csapatának, hogy elkészítsék a The Karate-kid: Street Rumble-t.

 

Egy oldalnézetes beat?em up játékról van szó, vagyis egy olyan akciójátékról, amelyben a pályán oldalra haladva kell a hullámokban érkező gazfickókat elverni. Ehhez a régi filmekből ismerős karakterek, így Daniel Larusso és Mr. Miyagi is a segítségünkre lesz.
 


A fejlesztők leszögezték, hogy bár a játék a régi filmekből merít ihletet, annak szereplői, helyszínei és bizonyos jelenetei is visszaköszönnek majd benne, valójában nem a filmek történetét fogjuk végigjátszani. Helyette egy saját sztorit kapunk, amit a ?80-as éveket idéző pixel art grafikával tálal a játék.

 

A The Karate-kid: Street Rumble PC-re, PlayStation 5-re és PlayStation 4-re, Xbox Series X-re és Xbox One-ra, illetve Nintendo Switchre készül. A premier a tervek szerint szeptember 20-án várható.