2023.04.14.

Készül a Trine 5: A Clockwork Conspiracy

Ötödször is kalandra indul a bájos trió, Amadeus, Pontius és Zoya.
 

Még 2009-ben jelent meg a Trine, a Frozenbyte stúdió mára klasszikussá vált side scroller platformere. Ebben a játékosok egy mesebeli világot ismerhettek meg és abban három kalandorral indulhattak küldetésre. Ők voltak Amadeus, a varázsló, Pontius, a lovag és Zoya, a tolvaj. A franchise az évek során további három folytatást kapott, most pedig bejelentették, hogy készül az ötödik rész.

 

A Trine 5: A Clockwork Conspiracy történetéről egyelőre keveset tudni. Az biztos, hogy ismét a már jól ismert hármasra vár, hogy a mesebeli világ békéjét és sorsát megmentsék. A fejlesztők azt ígérik, hogy minden korábbi résznél nagyobb és izgalmasabb kalandok várnak ránk.
 


,A játékmenet nem sokat fog változni, most is szabadon váltogathatjuk majd a három karaktert annak függvényében, hogy éppen melyikük egyedi képességére lesz szükségünk. Az ígéretek szerint a fejtörők nehézsége változni fog attól függően, hogy épp hányan játszunk együtt, mivel lesz kooperatív mód is. A készítők azt is elárulták, hogy sokkal több harcban lesz részünk mint korábban, a bossok elleni küzdelmek pedig több lépcsősek lesznek.

 

A Trine 5: A Clockwork Conspiracy látványvilága az első előzetes alapján pontosan ugyanolyan meseszerű lesz mint elődei esetében. A játék PC-re, PlayStation 5-re és PlayStation 4-re, Xbox Series X-re és Xbox One-ra, valamint Nintendo Switchre készül. Azt viszont még nem tudni, hogy mikor jelenik meg.