2021.08.30.

Készül az új Saints Row

Az eredeti fejlesztők másfél évtized után úgy döntöttek, ideje rebootolni a népszerű franchise-t.
 

2006-ban jelent meg az első Saints Row, amely akkoriban a GTA franchise paródiájaként vonult be a köztudatba. Ennél persze többről volt szó, a sorozat pedig az azóta eltelt bő másfél évtizedben további négy epizódot kapott. Ezek mindig egyre jobban elrugaszkodtak a valóságtól, a legutóbbi felvonásban hőseink már a poklot is meghódították.

 

A Volition csapata az idei gamescomra időzítették új játékuk nyilvános leleplezését. Ezzel lényegében rebootolják a szériát, készül ugyanis az új Saints Row. A játékban Santo Ileslo képzeletbeli városába kerülünk, ahol megismerhetjük a Szentek történetét. A várost kezdetben három bűnbanda tartja uralma alatt, akik közt hipsztereket és high-tech zsoldosokat egyaránt találunk. Mi alapítjuk meg a negyedik bandát, a Szenteket, akikkel nem is lehet más a cél mint a többi banda kiszorítása a városból.
 


Az elfoglalt területeken aztán már rajtunk múlik, hogy milyen alvilági tevékenységeket indítunk be, milyen létesítményeket építünk, hogy pénzt termeljenek. A fejlesztők olyannyira komolyan gondolják a rebootot, hogy bár a franchise-ra jellemző kötetlen hangulat és őrült küldetések ugyan visszatérnek, de konkrétan ismerős karakterek vagy ikonikus fegyverek már nem.

 

A Saints Row az egyszemélyes kalandok mellett lehetőséget ad a kooperatív ámokfutásra is Santo Ileslo utcáin. Minderre ráadásul nem is kell túl sokat várnia a rajongóknak. A játék ugyanis 2022. február 25-én fog megjelenni PC-re, PlayStation 4-re és 5-re, illetve Xbox One-ra és Series X-re.