2024.02.23.

Két pofás billentyűzetet is villantott az NZXT

Lényegében ugyanarról a klaviatúráról van szó, csak épp egy teljes és egy 80%-os kivitelről. Feketében és fehérben.

Az NZXT neve a legtöbbeknek valószínűleg inkább a számítógépházak kapcsán lehet ismerős, mivel a gyártó kifejezetten pofás házak és praktikus számítógépházakat szokott tervezni. De emellett számos más piacon is jelen vannak, így többek közt a billentyűzetek piacán is. Ide szánják az új Function 2 klaviatúrát, amelyből egy kisebb, 80%-os változat is készül MiniTKL néven.

Az NZXT Function 2 egy kiváló választás a játékosok és akár irodai felhasználók számára, akik gyors, sima és testreszabható élményt keresnek. A billentyűzet legfőbb előnye az NZXT Swift optikai kapcsolók használata, amelyek lineáris, könnyű érzetet biztosítanak, 0,2 ms válaszidővel és 100 millió billentyűleütésre szóló garanciával. A kapcsolók érzékenysége is állítható 1 mm vagy 1,5 mm között, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő beállítást.



Másik kiemelkedő jellemzője a 8 kHz-es frissítési sebesség, amely nagyságrendekkel gyorsabb, mint a legtöbb gamer billentyűzeté, és villámgyors reagálást tesz lehetővé. A billentyűzet dupla rétegű PBT billentyűsapkákkal rendelkezik, amelyek ellenállnak a kopásnak és a fakulásnak.  A hangszigetelésért két rétegű hangszigetelő hab felel. A billentyűzet kapcsolói és rögzítői előre kenve vannak, hogy sima és csendes leütéseket biztosítsanak.

A billentyűzet felső keretlemeze 3 mm vastag repülőgépipari minőségű alumíniumból készül, amely hosszú távú stabilitást és elegáns megjelenést biztosít. A RGB  háttérvilágítás billentyűnként egyénileg szabályozható. Az NZXT egy 80%-os változatot is kínál a Function 2-ből MiniTKL néven. A hagyományos kivitelt nagyjából 160 eurót, a zsugorított változatot 150 euróért lehet majd megvásárolni.