2023.02.08.

Két változatban is elérhető a Sharkoon új számítógépháza

Az M30 Black mindenféle sallangtól mentes, de az M30 RGB már bármely gamer szoba dísze lehet.
 

A Sharkoon bemutatta legújabb számítógépházát, amelyet úgy tervezett meg, hogy a gamerek mellett az irodisták számára is tökéletes választás legyen. Az újdonság így két változatban lesz kapható M30 Black és M30 RGB néven.

 

A két ház között az egyetlen érdemi különbség, hogy a Black változat oldalfala nem átlátszó és a két gyárilag beépített ventilátor nem világít. Minden egyéb tekintetben viszont a két ház teljesen megegyezik egymással. Mindkét ház E-ATX és ATX alaplapok befogadására alkalmas, méreteiket tekintve 457*220*488mm-es élekkel rendelkezik. Az eltérő anyaghasználat miatt az M30 RGB 1kg-mal nehezebb társánál.

A szerelhetőség terén sem lehet ok panaszra. A belső teret két zónára osztották, alul a táp és egy 3,5 vagy 2,5 hüvelykes meghajtó kap helyet, felül pedig az alaplap mellett további öt SSD építhető be. Processzorhűtőből 172mm-ig, VGA-ból 380mm-ig nyújtózkodhatunk. A hűtésről az előlapon és a hátoldalon egy-egy előre telepített 120mm-es ventilátor gondoskodik, de a tetőlap és az alsó zóna talpán további ventilátoroknak van hely, így összesen hat 120mm-es ventilátort építhetünk be, ebből három dolgozna a tetőlapon. Természetesen vízhűtés beépítésére is van lehetőség.

 

A mérnökök a tetőlap elejére két USB 3.0 és egy USB Type-C portot helyeztek el két jack és a szokásos reset és bekapcsoló gombok társaságában. A Sharkoon az újdonságokat 70 és 80 eurós ajánlott fogyasztói áron kínálja.